KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Audycje Muzyczne

Kolejny raz zawitał do nas pan Witek ze swoim gościem, który zaprezentował instrument elektroniczny o tajemniczej nazwie theremini. Tym razem mogliśmy tworzyć nowoczesną muzykę.

4 lutego odwiedził nas pan Witek z audycją muzyczną pt. "Spróbuj zagrać z nami". Dzieci miały okazję zapoznać się z instrumentami muzycznymi: gitarą basową oraz instrumentem o tajemniczej nazwie "IWI" (jest to instrument, który wydaje dźwięki różnych instrumentów).

 


14 styczna nasze przedszkolaki uczestniczyły w kolejnej audycji muzycznej pt. "Koncert z muzyką z bajek". Tym razem Pan Witek przyjechał w towarzystwie Pani Joasi oraz Pana Karola, którzy zaśpiewali znane piosenki z różnych bajek. Przedszkolaki miały za zadanie podać tytuł bajki, z której pochodził utwór, a były to: "Król Lew", "Piękna i Bestia", "Toy Story" i "Ekspres Polarny".

"Muzyka z innego kraju" - w czasie spotkania z panem Witkiem dzieci miały okazję poznać instrumenty pochodzenia indiańskiego np. antara, jak również wysłuchały pieśni indiańskich m. in. Tatanka, Isia.

 

"Jesień kapiąca muzyką" - spotkanie z panem Witkiem

 

"Bum Bum" - spotkanie z panem Witkiem

 

Do przedszkola zawitał pan Witek ze swoim gościem. Podczas koncertu dzieci poznały tajniki gry na akordeonie.