KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Cała Polska Czyta Dzieciom

"Brzydkie kaczątko" oraz "Piękna i Bestia"

Tygryski odwiedził pan Michał, tata Zuzi, który przeczytał przedszkolakom jedne z ulubionych baśni swojej córeczki. Pan Michał po przeczytaniu utworów rozmawiał z dziećmi o morałach jakie płyną z utworów, aby nie osądzać nikogo po wyglądzie, nie należy wyśmiewać się czy dokuczać komuś, nie liczy się zewnętrzny wygląd, tylko wnętrze drugiej osoby, piękno kryje się wewnątrz i bywa niewidoczne przy pierwszym spojrzeniu.

 

"Wieka księga przygód. Basia."

Dzieci z grupy Żabek gościły tatę Igora, pana Michała, który przeczytał jedno z opowiadań z książeczki pt. "Wielka księga przygód. Basia". Tematem przewodnim utworu była przygoda głównej bohaterki - Basi, jaką przeżyła w czasie świąt Bożego Narodzenia. Po wysłuchaniu opowiadania, Żabki zaprosiły gościa do wspólnych zabaw. Na koniec dzieci wręczyły panu Michałowi upominek. Dziękujemy za miłe spotkanie.

 

"Franklin ma zły dzień"

Dzieci z grupy III Tygrysy odwiedził tata Blanki, pan Łukasz, który przeczytał książeczkę pt. "Franklin ma zły dzień" autorstwa Bourgeois Paulette. Pan Łukasz przygotował dla przedszkolaków zagadki i rebusy oraz wspólnie z dziećmi omówił kodeks bezpiecznych zabaw zimowych, natomiast Tygryski zaprosiły tatę Blanki do wspólnych zabaw. Na koniec spotkania pan Łukasz wręczył dzieciom słodką niespodziankę. Dziękujemy z wspólne spotkanie!

 

 

"Złotowłosa i trzy niedźwiedzie"

W ramach akcji Cała Polska Czyta Dzieciom do grupy Żabek przyszła mama Patrycji, pani Anetka by przeczytać dzieciom piękną bajkę pt. "Złotowłosa i trzy niedźwiedzie". Dzieci z zainteresowaniem wysłuchały bajki. Przedszkolaki zaprosiły panią Anetkę do wspólnych zabaw.

 

"Przygody jeża spod miasta Zgierza"

W ramach realizacji innowacji pedagogicznej "Moje miasto - moja mała Ojczyzna", do przedszkola została zaproszona pani Agnieszka z miejskie Biblioteki, która przeczytała dzieciom z grupy Biedronek i Żabek utwór Wandy Chotomskiej, o przygodach jeża.