KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

Jak pomóc dziecku w trudnym okresie adaptacji?

Apel do Rodziców

Drodzy Rodzice

Okres jesienny to często wzmożony czas infekcji, zwłaszcza dzieci, które po raz pierwszy przekroczyły próg przedszkola.

Przyprowadzając dziecko z infekcją do przedszkola naraża się nie tylko zdrowie swoich dzieci ale i innych wychowanków przedszkola.

Placówki oświatowe zobowiązane są do zapewnienia wszystkim dzieciom bezpiecznych i higienicznych warunków nauki, wychowania i opieki. Za bezpieczny pobyt dziecka w przedszkolu nie można uznać pobytu dziecka w obecności osób zainfekowanych.

  • Chore dzieci powinny pozostać w domu.
  • Należy pamiętać o innych dzieciach i niebezpieczeństwie rozprzestrzeniania  infekcji.
  • Warto mieć na uwadze nie tylko swoje dobro, ale dobro i innych.

Wspólna dbałość o higienę i zapobieganie wzajemnych zarażeń są podstawą do utrzymania zdrowia i bezpieczeństwa wszystkim dzieciom.

WAŻNE!

Drodzy Rodzice, proszę o zapoznanie się z informacją dla rodziców/opiekunów dzieci korzystających z wychowania przedszkolnego w miejskich przedszkolach i szkołach podstawowych z oddziałami przedszkolnymi w Zgierzu.

KSIĄŻKA WSZYSTKICH ZGIERZAN

Dalsze przygody jeża spod miasta Zgierza