KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nasze wycieczki

Wycieczka dzieci z grupy Biedronek do Powiatowej Biblioteki Publicznej im. Bolesława Prusa

Muzeum Miasta Zgierza

Tym razem dzieci z grupy Biedronek odbyły wycieczkę do Muzeum Miasta Zgierza. Przedszkolaki oglądały tam ekspozycję "Dziecięcy świat, zabawki z dawnych lat".

 

 

Muzeum Miasta Zgierza

Grupa Żabek wybrała się do Muzeum Miasta Zgierza. Dzieci oglądały tam ekspozycję "Dziecięcy świat, zabawki z dawnych lat".

 

 Festiwal Polskiej Animacji O!PLA

Dzieci z grupy Tygrysków uczestniczyły w . Festiwalu Polskiej Animacji O!PLA 2019. Dzieci obejrzały polskie krótkometrażowe filmy animowane, a następnie głosowały na ten, który najbardziej im się spodobał. Dzięki temu nasze przedszkolaki miały realny wpływ na decyzje o przyznaniu nagród w ramach konkursu - „Teraz dzieci mają głos”.

 

 

 

 

 

Wycieczka dzieci z grupy Żabek do Centrum Kultury Dziecka

Dzieci z grupy Żabek odbyły wycieczkę do Centrum Kultury Dziecka w Zgierzu na zajęcia teatralne pt. „Niezła sztuka”. Żabki wzięły udział w zabawach teatralnych, przegotowujących od najmłodszych lat do świadomego uczestniczenia w świecie teatru i korzystania z jego potencjału. Wykorzystywane techniki podczas zajęć to drama, improwizacja, pantomina, teatr cieni oraz pedagogika zabawy.

 

Wycieczka dzieci z grupy Tygrysków do Komendy Miejskiej Policji w Łodzi

Tygryski 6 listopada odbyły wycieczkę do Komendy Miejskiej Policji w Łodzi, gdzie zwiedzały budynek komendy oraz bliżej poznały zawód policjanta. Nie zbrakło również pogadanki na temat bezpieczeństwa dzieci na ulicy, w domu i w kontaktach z obcym. Dziękujemy tacie Szymona ze pomoc w zorganizowaniu wycieczki.

 

 

Idzie jesień... przez las, park - wycieczka do parku miejskiego

Grupy Żabek i Tygrysków odbyły wycieczkę do Parku Miejskiego im. Tadeusza Kościuszki w Zgierzu w poszukiwaniu jesieni. Zajęcia przeprowadził trener Ośrodka Działań Ekologicznych "ŹRÓDŁA" w Łodzi. Celem zabaw w parku było rozwijanie świadomości ekologicznych poprzez aktywną edukację oraz poznawanie urokliwych miejsc swojego miasta (miejsca odpoczynku, relaksu, spacerów nad dawnym stawem Cylkego).