KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

Komunikat dotyczący opłat za przedszkole, obowiązuje od 1 stycznia 2019r.

Opłaty za przedszkole należy wnosić  do 12 dnia każdego miesiąca.

Dane do przelewu:

Miejskie Przedszkole Nr 8
ul. Łódzka 86
95-100 Zgierz
BANK SPÓŁDZIELCZY W  ZGIERZU - NUMERY KONT

Opłata za pobyt
25 8783 0004 0021 6443 2000 0003
Opłata za wyżywienie
14 8783 0004 0021 6443 2000 0007
w tytule opłaty proszę wpisać tylko imię i nazwisko dziecka

Dzienna stawka żywieniowa:

Trzy posiłki (śniadanie, obiad, podwieczorek) - 7 zł.
Jeden posiłek (obiad) - 3,50zł,  dwa posiłki ( śniadanie i obiad) - 5,60zł

Dzienna stawka żywieniowa nie jest naliczana w przypadku nieobecności dziecka w przedszkolu.

Opłata za pobyt dziecka w przedszkolu

Dla dzieci wieku od 3 do 5 roku życia opłata wynosi 1 zł za jedną godzinę pobytu dziecka w przedszkolu w czasie wykraczającym poza realizację podstawy programowej.

Dla dzieci 6 - letnich pobyt w przedszkolu jest bezpłatny.

Podstawa prawna

UCHWAŁA NR XLIV/575/18 RADY MIASTA ZGIERZA z dnia 23 stycznia 2018 r. opublikowane: Dziennik Urzędowy Województwa Łódzkiego z dnia 13 lutego 2018r. poz. 704 w sprawie określenia wysokości opłat za korzystanie z wychowania przedszkolnego uczniów objętych wychowaniem przedszkolnym do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym kończą 6 lat w prowadzonych przez Gminę Miasto Zgierz przedszkolach publicznych

Podstawa programowa jest realizowana w w godzinach od 8.00 do 13.00.