KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Przedszkole w czasie epidemii - praca zdalna

Szanowni Rodzice

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z założoną podstroną " Przedszkole w czasie epidemii - praca zdalna"

 Znajdziecie tu Państwo wiele interesujących Was informacji i wskazówek związanych z funkcjonowaniem przedszkola w okresie pandemii. Podstrona zawiera dwa działy: 

W części "Praca zdalna" nauczycielki poszczególnych grup umieszczają propozycje zabaw i zajęć dla dzieci na każdy dzień zgodnie z wcześniej planowaną pracą dydaktyczno - wychowawczą. Rodzice otrzymują pomoce dydaktyczne i wskazówki do realizacji zadań. W galerii " Prace plastyczne" gromadzone są zdjęcia prac plastycznych wykonanych przez dzieci w okresie nauki zdalne

W części: "Wytyczne Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Ministerstwa Edukacji Narodowej i Ministerstwa Zdrowia". Są tu  tu gromadzone wytyczne i wszelkie podstawy prawne związane z działalnością przedszkoli w Polsce w okresie pandemii.

INNE WAŻNE NUMERY TELEFONÓW:

Infolinie: 

  • 800 190 590- infolinia NFZ ws. postępowania w sytuacji podejrzenia zakażenia koronawirusem, 
  • 22 560 16 00- infolinia ZUS ws. zasiłku opiekuńczego i świadczenia z powodu poddania się kwarantannie lub izolacji,
  • 22 523 88 80- infolinia MSZ ws. możliwości przekraczania granic, 
  • 42 664 19 04- całodobowa infolinia dla mieszkańców województwa łódzkiego - Wojewódzkie Centrum Zarządzania Kryzysowego w Łodzi, 
  • 883 069 028,   601 260 229,   222 500 115 - telefony alarmowe (czynne całą dobę) - Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Zgierzu.