KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

Rekrutacja do przedszkola na rok szkolny 2021/2022

 

Lista przyjętych w postępowaniu rekrutacyjnym do Miejskiego Przedszkola nr 8 na rok szkolny 2021/2022

 

Wszelkie informacje organizacyjne związane z przyjęciem dziecka do przedszkola w dniu rozpoczęcia roku szkolnego, otrzymacie Państwo drogą mailową ( na adresy podane w dokumentacji rekrutacyjnej) w dniach od 9 do 14 sierpnia 2021r. z konta poczty oddziału przedszkolnego do którego dziecko będzie przydzielone:

biedronkimp8zgierz@op.pl  lub  zabkamp8@op.pl

 

Lista zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych w postępowaniu rekrutacyjnym
strona 1  - otwórz
strona 2 - otwórz

Przypominamy

W terminie od 7 kwietnia 2021 r. od godz. 8.00 do 9 kwietnia 2021 r. do godz. 16.00 należy potwierdzić pisemnym oświadczeniem wolę uczęszczania dziecka do placówki.

DRUK POTWIERDZENIA WOLI UCZĘSZCZANIA DO PRZEDSZKOLA.pdf

Potwierdzenie woli zgodnie z załącznikiem należy wypełnić i przesłać na skrzynkę mailowa przedszkola/szkoły z oddziałami przedszkolnymi, do której dziecko zostało zakwalifikowane. Adres mailowy naszego przedszkola:   mp8zgierz@wikom.pl

W tytule proszę wpisać imię i nazwisko dziecka.

Brak potwierdzenia woli we wskazanym terminie i czasie jest traktowany jako rezygnacja z miejsca w danym przedszkolu/oddziale przedszkolnym.

 

 

Komunikat z dnia 26 marca 2021 r.


Szanowni Państwo,
ze względu na bezpieczeństwo dzieci i rodziców, w dniach 29 marca 2021 – 9 kwietnia 2021 r. zamknięte zostaną przedszkola i oddziały przedszkolne w szkołach podstawowych.

W związku z trwająca rekrutacją do przedszkoli/oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych przypominamy, że 6 kwietnia 2021 r. o godz. 12.00 zostaną podane do publicznej wiadomości listy kandydatów zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych poprzez ich umieszczenie:

  1. w widocznym miejscu w siedzibie danego przedszkola/szkoły podstawowej z oddziałami przedszkolnymi (art. 158 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe – Dz. U z 2020 r. poz. 910 z późn. zm.)
  2. na stronach internetowych wyżej wymienionych jednostek (§11b ust. 1 rozporządzenia MEN z dnia 20 marca 2020 r. w sprawie szczególnych rozwiązań w okresie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19- Dz. U. z 2020 r. poz. 493 z późn. zm).

 

Zarządzenie nr 24/VIII/2021 Prezydenta Miasta Zgierza z dnia 21.01.2021r. w sprawie określenia terminów przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych prowadzonych przez Gminę Miasto Zgierz na rok szkolny 2021/2022

Uchwała nr XIII/167/2019 Rady Miasta Zgierza z dnia 30 października 2019 r. w sprawie określenia kryteriów drugiego etapu postępowania rekrutacyjnego do publicznych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych prowadzonych przez Gminę Miasto Zgierz.

Zasady rekrutacji do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych prowadzonych przez Gminę Miasto Zgierz na rok szkolny 2021/2022

Deklaracja o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego na rok szkolny 2021/2022

Nabór elektroniczny

 https://naborp-kandydat.vulcan.net.pl/zgierz

 

Wnioski w wersji papierowej  (podpisane przez obydwoje rodziców) przyjmowane są w sekretariacie przedszkola                           codziennie w dniach od 1 do 12 marca w godzinach 7.30 - 15.30, a 15 marca od 8.00 do 16.00