KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

Rekrutacja do przedszkola na rok szkolny 2020/2021

Nabór elektroniczny:

 https://naborp-kandydat.vulcan.net.pl/zgierz

 Lista kandydatów przyjętych i nieprzyjętych w postępowaniu rekrutacyjnym

Z uwagi na pandemię koronawirusa nie jest określony termin zebrania z rodzicami dzieci przyjętych do przedszkola po raz pierwszy. Informacja na temat ewentualnego spotkania będzie podana w  najszybszym możliwym terminie. Proszę o systematyczne śledzenie informacji na stronie internetowej przedszkola, zakładka: Rekrutacja.

Lista kandytatów zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych w postępowaniu rekrutacyjnym

  • Zgodnie z obowiązującym harmonogramem naboru rodzice/prawni opiekunowie dzieci zakwalifikowanych do przyjęcia do przedszkola/oddziału przedszkolnego zobowiązani są do potwierdzenia woli przyjęcia dziecka w terminie od 7 kwietnia 2020 r.

Potwierdzanie woli powinno odbywać się drogą elektroniczną  mp8zgierz@wikom.pl poprzez wysłanie maila do placówki, która zakwalifikowała dziecko. Wzór potwierdzenia woli:

„ Potwierdzam wolę przyjęcia do Miejskiego Przedszkola nr …………. w Zgierzu/oddziału przedszkolnego w Szkole Podstawowej nr ……….. w Zgierzu mojego syna/córki ………………………………………………………………………………………, nr PESEL ……………………………. zam. w …………………………………………. .

Imiona i nazwiska rodziców/prawnych opiekunów”.

Rodzice /prawni opiekunowie którzy nie korzystają z komputera i Internetu potwierdzają wolę przyjęcia dziecka poprzez kontakt telefoniczny z placówką, do której dziecko zostało zakwalifikowane.

Prosimy Państwa o dokładne sprawdzanie, do której placówki dziecko zostało zakwalifikowane oraz zachowanie terminu, o którym mowa wyżej.
Brak potwierdzenia jest traktowany jako rezygnacja z miejsca w danym przedszkolu/oddziale przedszkolnym.

 

Zasady rekrutacji na rok szkolny 2020/2021

Zarządzenie Nr 18/VIII/2020 Prezydenta Miasta Zgierza z dnia 28 stycznia 2019 r. w sprawie określenia terminów przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego do przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych prowadzonych przez Gminę Miasto Zgierz na rok szkolny 2020/2021

Kryteria pierwszego etapu postępowania rekrutacyjnego określone w Ustawie z dnia 14 grudnia 2016r. Prawo Oświatowe (Dz. U. 2019 poz.1048 ze zm.)

Uchwała Nr XIII/167/2019 Rady Miasta Zgierza z dnia 30 października 2019 r. w sprawie określenia kryteriów drugiego etapu postępowania rekrutacyjnego do publicznych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych prowadzonych przez Gminę Miasto Zgierz

Uwaga rodzice dzieci (rocznik 2016, 2015, 2014) uczęszczających do przedszkola w roku szkolnym 2019/2020.

Na podstawie art. 153 ust. 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz. U. z 2019 r. poz. 1148 z późn. zm.) rodzice dzieci przyjętych na rok szkolny 2019/2020 do danego publicznego przedszkola, danego oddziału przedszkolnego w publicznej szkole podstawowej składają corocznie na kolejny rok szkolny deklarację o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego w tym przedszkolu, tym oddziale przedszkolnym w publicznej szkole podstawowej, w terminie 7 dni poprzedzających termin rozpoczęcia postępowania rekrutacyjnego. 

Wyżej wymienione deklaracje należy składać w terminie: od 21 lutego 2020 r. do 27 lutego 2020 r.

Deklaracja kontynuacji

Deklaracje podlegają rejestracji w dniu ich złożenia. Brak złożonej deklaracji w wyznaczonym wyżej terminie lub jej złożenie po terminie traktowane będzie przez dyrektorów przedszkoli, oddziałów przedszkolnych w publicznej szkole podstawowej jako rezygnacja z przedszkola/oddziału przedszkolnego.
Złożenie deklaracji uniemożliwia wzięcie udziału w postępowaniu rekrutacyjnym do innego przedszkola/oddziału przedszkolnego.

Ogłoszenia dotyczące rekrutacji

Zapraszamy do zwiedzenia przedszkola w ramach "drzwi otwartych" - 3 marca 2020 r. od godz. 16.00 do 17.00.

Zapisy do przedszkola

Rekrutacja dzieci na nowy rok szkolny odbywa się corocznie, w terminie określonym przez organ prowadzący przedszkole.

Zapisu dziecka można dokonać także w trakcie roku szkolnego, jeżeli placówka dysponuje wolnymi miejscami. Więcej informacji na temat zapisów można uzyskać u dyrektora przedszkola.