KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozporządzenia Rady Ministrów, wytyczne Głównego Inspektoratu Sanitarnego, informacje Ministerstwa Edukacji Narodowej i Ministerstwa Zdrowia

Rozporządzenie MEiN z dnia 26 marca 2021 w sprawie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19
 
Rozporządzenie  Rady  Ministrów z dnia 23 października 2020r.zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii ( Dz.U. 2020 poz. 1871)

 

Rozporządzenie Rady Ministrów  z dnia 9 października 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii  ( Dz.U 2020 poz. 1758)

 

Rozporządzenie  Rady Ministrów z dnia 30 września 2020 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii  ( Dz. U.2020 poz. 1687)

 

Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 7 sierpnia w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii ( Dzi. U. 2020r. poz. 1356)

 

Informacje Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Wytyczne GIS z dnia 25 sierpnia 2020r.
Wytyczne GIS z dnia 4 czerwca 2020r.
Wytyczne GIS 4 maja 2020r.
Wytyczne_GIS_z_30_kwietnia_2020r.
https://gis.gov.pl/aktualnosci/calodobowa-infolinia--nfz-o-koronawirusie/ 

 

Informacje Ministerstwa Edukacji Narodowej

https://www.gov.pl/web/edukacja/dodatkowy-zasilek-opiekunczy-do-20-wrzesnia
 https://www.gov.pl/web/edukacja/zajecia-opiekuncze-informacja-men 
https://www.gov.pl/web/edukacja/otwarcie-przedszkoli-pytania-i-odpowiedzi 
 

Informacje Ministerstwa Zdrowia