KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tak jemy

   W naszym przedszkolu :

  • wszystkie posiłki przyrządzamy z najświeższych i najlepszych gatunkowo produktów
  • selekcjonujemy produkty  -  wybieramy tylko te, które zawierają najmniej konserwantów i różnego rodzaju polepszaczy
  • sami pieczemy ciasta dla dzieci i przygotowujemy desery
  • woda oraz inne napoje są dostępne dla dzieci bez ograniczeń
  • Niejadków  zachęcamy do próbowania nowych potraw w formie zabawowej poprzez różnego rodzaju zagadki smakowe, zabawy w kucharza itp. Uczymy ładnej postawy przy stole i posługiwania się sztućcami. Często organizujemy tzw: szwedzki stół, gdzie dzieci mają dowolność wyboru potraw i okazję do samodzielnego przygotowania sobie posiłku.
  • serwujemy 4 zdrowe posiłki o następujących porach:
    08.30  Śniadanie I
    10.30  Śniadanie II
    12.00  Obiad
    14.30  Podwieczorek

Pyszne domowe ciasta

ciasto z dynią i marchewką

ciasto jogurtowe z jabłuszkiem

ciasto czekoladowe ze śliwkami i cynamonem

Szwedzki stół